Contact

The Netherlands, Almere, tessa@schooloflife.nl

 

Vaak gestelde vragen

Eerste sessie?

IMG_8908 (1024x683)

Je kan me altijd even bellen of mailen: +31630989776

De eerste sessie is vaak spannend omdat je niet precies weet wat je kan verwachten. Wat mij betreft kan je helemaal blanco komen zonder te weten wat precies je hulpvraag is. Dit is onder andere iets dat we samen kunnen ontdekken. Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt over de sessies of benieuwd bent of het wel klikt. Je kan altijd even (kosteloos) contact opnemen van te voren om dit soort vragen te stellen en kennis te maken.

Je hoeft naar de sessies niets speciaals mee te nemen. Wel is het fijn voor jezelf als je lekker zittende, niet knellende, kleding aan hebt en het liefst van natuurlijk materiaal zoals katoen, zijde of wol. Ik vraag je om je schoenen uit te doen, dus sokken met minimale hoeveelheid gaten of sloffen kan fijn zijn:) Voel je vooral niet gegeneerd wanneer je in je joggingbroek binnenkomt en je sloffen uit je tas trekt. Het kan ook fijn zijn om een opschrijfboekje o.i.d. mee te nemen zodat je jouw inzichten en eventuele oefeningen op kan schrijven.

Vooraf aan de eerste sessie vraag ik je een intakeformulier in te vullen, deze zullen we samen doornemen tijdens de eerste afspraak.

Met welke vragen komen cliƫnten?

Ik werk vanuit een holistisch perspectief, dat betekent dat ik een mens zie als een systeem met een hele hoop verschillende onderdelen. Deze verschillende delen staan met elkaar in wisselwerking. Wanneer het op een van deze onderdelen niet lekker loopt raakt je systeem uit evenwicht en kan je op de andere onderdelen ook klachten krijgen. De meest voorkomende holistische beschrijving van de mens is die van een mens die bestaat uit een fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam. Wanneer iemand met een fysieke klacht komt kijk ik dan ook niet alleen naar het disfunctioneren in het fysieke lichaam, maar naar de werking van het systeem in haar geheel.

Hulpvragen zijn uiteenlopend: van vage fysieke klachten tot zingevingsvraagstukken. Daarnaast werk ik met mensen die geen specifieke hulpvraag hebben, maar gewoonweg hun bewustzijn willen vergroten en zichzelf willen ont-dekken.

Wat voor mensen komen er?

Alle soorten mensen zijn welkom in mijn praktijk. Mensen met ernstige fysieke of psychologische klachten verwijs ik echter door naar een medisch arts. Mijn specialiteit ligt in het werken met jongeren die zichzelf herkennen in termen als nieuwetijdskind, starseed, hoog gevoelig, sterrenkind en indigo.