Contact

The Netherlands, Almere, tessa@schooloflife.nl

 

Thuiskomen


http://www.fotografie.laurenvermue.nl

Thuiskomen


December 7th 2012, Utrecht.

Uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar die ene liefde. Die liefde die voelt als thuis. Het onvoorwaardelijke gevoel verbonden te zijn en gesteund te worden in alles wat je bent. Diep van binnen weten we en voelen we hoe het was om verbonden te zijn met alles wat is. Met elkaar, de natuur, de aarde, de sterren, de universa. Niet geheel gek dat we ons nu vaak zo klein, eenzaam en afgescheiden voelen als we deel waren van een zo groot geheel dat werkelijk alles besloeg wat er is.

Het gekke is dat we nooit afgescheiden zijn geweest van dit alles. Dit is enkel een illusie! We zijn opzoek naar die herinnering aan deze liefde, omdat we haar nog steeds herkennen in onszelf. Wanneer dit niet zo zou zijn, konden we immers ook niet weten waar we naar verlangde. Wij zijn die liefde, wij zijn die onmetelijke grootsheid, wij zijn die geruststellende armen die ons vrede en veiligheid brengen. Wij zijn verbonden. Met alles. Met iedereen. Wij zijn altijd al dat geweest waar we naar op zoek zijn.

Laten we deze plek opzoeken in onszelf, open je hart. Laat je binnenste zien aan jezelf, aan de wereld. Wees lief voor elk aspect van jezelf. Geef jezelf die warmte, die bevestiging waar je zo naar verlangt. Jij bent de enige die deze verbinding in je zelf weer kan voelen. Pas dan kan je ook de liefde voelen die de ander aan je geeft, omdat ze pas onvoorwaardelijk is wanneer jijzelf onvoorwaardelijk van jezelf houdt. We zijn zo verbonden met elkaar dat elk mens en elk aspect in je leven een afspiegeling is van je innerlijke wereld. Wordt van binnen liefde en liefde is alles wat je omringt.

Maar hoe kom ik daar? Hoe word ik liefde?

Kruip uit die donkere kamer en laat een licht schijnen op alles wat je verzameld hebt.  Neem de regie terug over je eigen leven. Jij bent verantwoordelijk, jij hebt de kracht en het meesterschap om de wereld te creëren waar je naar verlangt. Zoek de kaarten die de weg wijzen naar jou persoonlijke thuis. Ieder gaat zijn eigen weg. De enige manier om de ander te helpen is door het voorbeeld te geven. Zijn, leef het, doe!

Makkelijker gezegd dan gedaan. I know!  Maar met zachtheid en liefde voor mezelf kom ik elke dag een stapje verder. En wanneer ik omval? Dan raap ik mezelf gewoon weer op.

 
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.