Contact
The Netherlands, Utrecht, tessa@thehappylifecompany.nl
 

Over Tessa

Tessa Margaretha Visch (1984)

tessa_susie1Al sinds ik klein ben kijk ik naar de wereld met de vraag “waarom doen we de dingen, zoals we ze doen?” Veel van wat ik waarnam voelde voor mij totaal niet logisch. Waarom maken mensen ruzie als ze eigenlijk alleen maar liefde willen? Elke dag weer ben ik bezig met het beantwoorden van dit soort vragen over het ‘mens zijn.’ Ik ervaar deze manier van kijken naar het leven als mijn grootste leerschool. Daarnaast heb ik waardevolle kennis verzameld op verschillende opleidingen.

Werkzaamheden

Naast het werken in persoonlijke sessies is het werken met groepen de laatste tijd een grote passie van mij geworden. Ik heb gezien dat in het proces van de een, vaak de oplossing ligt voor de ander.

Dit bracht mij er toe om verschillende organisaties op te zetten. Samen met mijn vriend ben ik De Creatie Ruimte begonnen, een plek in Utrecht waar we ruimte verhuren en activiteiten organiseren voor bewuste creatie in een nieuwe samenleving. We hebben hier een praktijkruimte en een trainingsruimte.

Naast individuele sessies, verzorg ik lessen en geef ik workshops en trainingen op het gebied van bewustzijn, chakrapsychologie, healing en intuitieve en multi-dimensionele waarneming. Belangrijke thema’s in mijn leven/lessen zijn helend contact door overgave aan het Hier en Nu, bewuste keuze, aankomen op aarde, grenzen en eigen verantwoordelijkheid. Ik heb gewerkt als docent voor Ananta en werk momenteel als docent en mentor voor de hbo opleiding tot levenstherpeut: School of Life.

Daarnaast ben ik mede creator van het platform Young Masters Global. Een platform ter ondersteuning en inspiratie van jonge meesters: bewuste, verbonden jonge mensen die mee willen creëren aan een nieuwe wereld. Samen met een van de oprichters, Milou van Dueren den Hollander start ik dit jaar Generation Intuition: een bewustzijnsopleiding voor jonge mensen.

Ook ben ik sinds januari 2016 mee aan het creëren aan een prachtig initiatief binnen therapieland: The Therapy Club. Emotionele fitness voor gezonde mensen. Ik host hier basic Therapy sessies en Specials.

Ik volg zoveel mogelijk mijn hart in het creëren van mijn leven.  Het bereiden van een maaltijd met verse biologische groenten, het opzoeken van de natuur, muziek, dansen en het werken met kinderen zijn gebieden in mijn leven die mij intens geluk brengen.

Achtergrond

Naast een grote interesse in de mens vind ik ook de dynamiek in groepen erg interessant. Dit heeft mij er toe bewogen om Bestuur- en Organisatiewetenschappen te gaan studeren. Na een aantal jaren ben ik tot het besef gekomen dat de kracht van een organisatie juist ligt in de optelsom van de individuen binnen de organisatie. Ik heb er toen voor gekozen een versnelde opleiding Human Resource Management te gaan doen. Binnen deze opleiding lag de focus meer op het individu binnen de organisatie en hoe het managen van dit menselijk kapitaal zijn effect heeft op de organisatie in haar geheel.

inchargeofhowifeel-mysticmamma

Door de jaren heen groeide het verlangen in mij om bewustzijn over “hoe IK de dingen doe, zoals IK ze doe” te vergroten. Ik ervaar dat enkel wanneer ik mezelf begrijp, ik ook anderen echt kan begrijpen. En dat wanneer ik ontevreden ben over iets of iemand dit alleen maar opgelost kan worden in mijzelf. Het bekrachtigd mij nog elke keer om te merken dat wanneer ik iets ‘aanga’ in mezelf (een angst, een overtuiging, etc.), ik het resultaat in mijn leven meteen terugzie.

Als hulp bij het leren kennen van mezelf en de ander ben ik de vierjarige opleiding School of Life gaan doen tot levenstherapeut. De fundamenten van deze opleiding zijn:

  • Ontwikkelings- en lichaamsgeorienteerde psychologie
  • Energie en bewustzijn
  • Spiritualiteit en lichtwerk

Hiernaast heb ik verschillende cursussen en workshops gevolgd op het gebied van bewustzijn, multidimensionaliteit, energiewerk en spiritualiteit. Onder andere bij het Itip, Jayne Jubb en Joanne van Wijgerden (Healing Arts).

Ik zie het leven als één grote leerschool en elke dag leer ik wel weer een les die mijn bewustzijn over ‘hoe we de dingen doen, zoals we ze doen,’ vergroot. Ik ervaar dat elke geleerde les in jezelf, een directe afspiegeling heeft in de wereld om je heen. De cliché spreuk: ‘Een betere wereld begint bij jezelf,’ heeft voor mij dan ook een diepere betekenis gekregen.  Dit besef maakt dat ik met veel passie mijn eigen levenslessen aan ga en anderen graag wil ondersteunen om hetzelfde te doen.

 

Meer informatie over de manier waarop ik werk vind je hier:

School of life   Healing Arts