Contact

The Netherlands, Almere, tessa@schooloflife.nl

 

Meditatie: Jouw persoonlijke piramide van licht


Meditatie: Jouw persoonlijke piramide van licht

 

 

Voorbereiding:

Zoek een plek waar je ongestoord kan zitten of liggen en neem een gemakkelijke houding aan waar je gedurende 30 minuten in kan blijven zitten of liggen. Hierbij is het van belang dat je ruggengraat zo recht mogelijk is. Een kussentje onder je billen kan helpen wanneer je zit of ga liggen op een matras zonder kussen onder de nek, maar met kussen onder de knieën. Neem voor de meditatie dit blaadje een paar keer goed door. Het is fijn als je de meditatie kan doen zonder steeds de tekst er bij te hoeven pakken. Je kan hem ook voor jezelf inspreken.

Meditatie:

 1. Voel hoe je lichaam door de ondergrond gesteund wordt. Geef je over aan de stoel, het matras of ondergrond. Probeer je steeds meer te laten dragen door de aarde en steeds minder vast te houden vanuit jezelf.
 2. Maak contact met je stuitje en laat vanuit dit punt een energiestroom de aarde in zakken. Je kan deze visualiseren als wortels, een ketting, een laserstraal, een touw, lichtstralen…kies iets dat bij jou past. Deze verbinding vormt de onderste lus van een Lemniscaat.
 3. Breng je focus naar je ademhaling. Laat je ademhaling op intentie verdiepen. Wilskracht is niet nodig. Bij elke inademing haal je alles uit de aarde wat je nodig hebt, bij elke uitademing laat je los wat je kwijt wil aan de aarde. Ga stapje voor stapje, adem, voor adem, steeds dieper de aarde in. Zo stroomt de energie en je ademhaling door de lus de aarde in en weer omhoog je lichaam in. De verbinding gaat door het kernkristal van de aarde en komt weer terug je lichaam in. Ga door totdat de verbinding met de aarde gelegd is. Voor ieder is er in de aarde een persoonlijke veranker punt aanwezig. Veranker jezelf.
 4. Verleg je focus naar je kruinchakra, het punt bovenop je hoofd. Vanaf hier maken we contact met de energie van de kosmos. We vormen hier de bovenste lus van het Lemniscaat de kosmos in. Wanneer we inademen gaat de lus steeds hoger het universum in, wanneer we uitademen stroomt hij terug je lichaam in via de kruin door je ruggengraat en via de andere lus de aarde in. Jij bent het middelpunt van de Lemniscaat. Jij bent de verbinding tussen hemel en aarde. Ga op de inademing steeds verder het universum in: door de dampkring, door de Melkweg, door het zonnestelsel, door andere zonnestelsels, langs sterren en planeten en zo steeds verder tot jij bij jouw persoonlijke veranker punt in het universum terecht bent gekomen. Op de uitademing, je nog steeds verankerend in de aarde.
 5. Op deze plek in het universum zie jij een piramide van licht. Een prachtige piramide van het helderste licht. Als entree is er een mooie, brede trap die je langzaam omhoog loopt.
 6. Loop naar binnen in de piramide. En kijk rond hoe het er uit ziet. Wat zie je?
 7. Loop helemaal naar achteren. Je ziet een groot portret hangen. Dit is het portret van jouw Hoger Zelf. Deze piramide is jouw persoonlijke tempel. Jouw persoonlijke verblijfplaats om je te verbinden met het hoogste licht in jezelf. Kijk rond wat je nog meer ziet. Mensen, voorwerpen, kleuren, andere wezens of delen van jezelf? Lege ruimte?
 8. Weet dat wanneer je hier bent, je verbonden bent met je Hoogste Zelf. Het hoogste, meest liefdevolle en lichte bewustzijn dat alle delen van jouw Zelf verbind. Wanneer je een verlangen hebt kan je deze hier verbinden met je hoogste zelf. Zet een intentie en weet dat wanneer je dit hier doet, dit een ontzettend krachtige manifesterende werking heeft. Wanneer jij jouw intenties verbindt met je hoogste verlangens en het helderste licht, creëer jij jouw eigen werkelijkheid.
 9. Zet de intentie. En laat hem los in het volste vertrouwen dat wanneer je dit doet, jouw verlangen vanuit het universum neer dwarrelt op aarde en een fysieke vorm zal aannemen. Niet altijd in de vorm waarin je het verwacht.
 10. Loop terug naar de uitgang en stop nog even bij een prachtige, grote kelk gevuld met het helderste water. In dit water op de bodem van de kelk liggen duizenden briefjes. Vraag om ondersteuning bij het verwezenlijken van je intentie en pak een briefje uit de kelk. Lees het woord of zie het beeld dat er op staat geschreven. Dit zal je helpen wanneer je terug bent op aarde.
 11. Neem afscheid van je piramide en weet dat je hier altijd terug kan keren. Dit is jouw persoonlijke piramide van licht.
 12. Zak langzaam af naar de aarde. Neem de tijd. Voel langzaam weer je lichaam. Voel je ademhaling. Voel de ondergrond. En open je ogen.
 13. Bedank jezelf dat je de tijd hebt genomen om deze reis te maken.

 

Na de meditatie:

Drink voldoende water. En keer regelmatig terug naar jouw piramide. Kijk wat er de volgende keren voor je verschijnt.

 

———————————————————————————————————————————————-

Bron: The 13th Edition – Tessa Visch en Milou van Dueren den Hollander

Afbeelding is van Daniel B. Holeman

 
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.