Contact
The Netherlands, Utrecht, tessa@thehappylifecompany.nl
 

Blog

   

Intensieve Workshop: Chakrapsychologie & Intuïtieve waarneming

Lieve Mensen,

Op 10 oktober start ik weer met een mooie workshop. Samen met collega Roos Moll, verzorg ik de intensieve workshopreeks Chakrapsychologie en Intuïtieve waarneming voor School of Life.

In deze workshop maken we een reis door de thema’s van de chakra’s, de belangrijkste energiepunten in ons lichaam. De ontwikkelingspsychologie en universele wijsheid die aan de chakra’s verbonden is, zorgt voor een diepgaande en transformerende reis. De basisthema’s van ieder mensenleven worden aangeraakt, zoals lichamelijk welzijn, seksualiteit, authenticiteit, liefde, creatie, visie en spiritualiteit. Je leert kennen waar je in balans bent, maar gaat ook zien waar er nog heling kan plaatsvinden.

Lees meer +

 

Zwangerschapsverlof tot 13 januari 2018

Lieve Allemaal,

Eliah7Ik ben 27 september bevallen van ons zoontje Eliah Adam Vermue. Het gaat super goed met hem en ook met zijn kersverse ouders. We genieten enorm en wennen aan het ouderschap.

Ik start vanaf half januari weer met clienten.

Lieve groet,

Tessa

 

Een nieuw paradigma

In onze maatschappij worden we uitgenodigd om veel in ons hoofd en op wilskracht te functioneren. We komen er zo langzamerhand achter dat dit niet de manier is waarop we willen leven en hoe we gelukkig worden.

De mindfulness en yogastudio’s springen uit de grond. We zijn toe aan de volgende fase. Er komt vraag naar balans: meer aandacht voor het gevoel, de stilte en het lichaam. Daarnaast is er een grote maatschappelijke betrokkenheid. Zeker wanneer het donker in de wereld zo duidelijk zichtbaar is, worden we geïnspireerd om ons steentje bij te dragen aan het licht in het grotere geheel.

Lees meer +

 

Generation Intuition – Het Bewustzijnsjaar

At Generation Intuition we create a learning environment for people to develop basic human skills, such as listening to the language of your body, your emotions and your intuition.

This is an intensive consciousness year to support you to stay centered and to help you create a life that is aligned with the desires of your heart.

Themes: grounding, being your own authority, transparent communication, self love (healthy boundaries), manifestation, intention, intuition, energy basics and body consciousness.

Het bewustzijnsjaar van Generation Intuition is speciaal ontwikkeld voor jonge mensen die hun innerlijk meesterschap willen ontwikkelen.

We creëren een leeromgeving waar je basisskills kan leren die we nog niet altijd op school mee krijgen, zoals:

Transparante communicatie, lichaamsbewustzijn, intuïtie, gronding, manifestatie, zelfliefde (gezonde grenzen), energiebewustzijn en gegronde spiritualiteit.

Tijdens dit intensieve bewustzijnsjaar leer je om gecentreerd te blijven in jezelf en zo een leven te creëren waar je hart blij van wordt <3
Kring_20

We starten op 6 oktober!

Lees meer op : www.generationintuition.nl

 

Connected

Loving hearts, holding hands

Together we shine

Cherished by the womb of nature

Butterflies and bumblebees co-create

The touch of the grass, it tickles my skin

Like a sweet embrace, safe and warm

Mother earth I feel your foundation

Carrying us through our lives

When we let go and surrender to your grounds

we can hear again, Our voices deep within

They show us where to go and what to do

My heart beats in your rhythm

Our hearts connect, tribal power

We move like One, Life unfolds

Sweet laughter, soft touches

The trees hold our space, the air clarifies

Healing drops of water on my skin

Herbs that support us on our journey

Thank you earth for taking care

I love you for being there

 

Portugal retreat Young Masters Global 2015:

portugal_spring_2015-96

 

 

 

 

 

Healing the chakra’s: The Sacral Chakra

A lot of the participants who gain more knowledge about their own chakrasystem ask me how they can heal themselves. As versatile as our bodies are, so are the answers to this question.

Lees meer +

 

Training Verse Creaties

14 februari start de training Verse Creaties in Utrecht!

Tijdens deze 3-daagse training leer je welke stappen van belang zijn tijdens een creatieproces en wat jij zelf kan doen om hierin sturend te zijn. Om te kunnen creëren vanuit je gevoel is het nodig dat je contact leert maken met je gevoel en haar gebruikt tijdens de keuzes die je maakt.

Lees meer +

 

Ik ben even ‘afwezig’

OVERPRIKKELD

Ik heb het echt nodig om af en toe een dag alleen te zijn en ook zeker te weten dat ik alleen blijf. Dat er niet over twee uur iemand op de stoep staat. Want zelfs dan voel ik me nog niet 100% vrij. Als ik weet dat een vriend over twee uur langs komt, dan denk ik na over wat die persoon van mij verwacht, of het huis wel schoon genoeg is, of ik niet te ongezellig ben aangezien ik heel moe ben, etc.

Ik voel me eigenlijk nooit helemaal 100% vrij als er iemand bij me in de buurt is. Zelfs als ik met mijn vriend op de bank lig in mijn zondagse huispak en ik me volledig geaccepteerd en geliefd door hem voel. Dan is er toch nog een verschil met hoe ik me voel als ik alleen ben. Ik heb dat echt nodig….alleen zijn. 

Lees meer +

 

Healing the chakra’s: The Root chakra

A lot of the participants who gain more knowledge about their own chakrasystem ask me how they can heal themselves. As versatile as our bodies are, so are the answers to this question.

This is the second blog in a series of 8.

In this blog I will give some simple tools to help heal your root chakra (1st). This is the chakra that connects us to earth. When the chakra is in balance, we feel safe and  provided by the unlimited treasures the earth has for us. This means that we are well provided in the physical realm: we have enough money or materials to fulfill our needs, we have a nice feeling of home and a healthy body. We feel like we belong here on earth and have no difficulties in feeling Present. The root creates our solid foundation so all energy that comes in will have a place to stay and wont leak out of the crooked walls in our system.Without a solid foundation, we cannot build castles in the sky.

Lees meer +

 

Healing the chakra’s: Introduction

Simple tools to help clear your chakra’s

Lees meer +

 

Volg je hartchakra!

Afgelopen jaar ben ik geïnterviewd door Cindy Stello voor het magazine Moodiez.

Het artikel dat hieruit is voortgekomen, ‘Volg je hartchakra’,  ligt nu in de winkels.

Lees hier het Artikel: Volg je hartchakra!

Lees meer +

 

Meditatie: Jouw persoonlijke piramide van licht

 

 

Voorbereiding:

Zoek een plek waar je ongestoord kan zitten of liggen en neem een gemakkelijke houding aan waar je gedurende 30 minuten in kan blijven zitten of liggen. Hierbij is het van belang dat je ruggengraat zo recht mogelijk is. Een kussentje onder je billen kan helpen wanneer je zit of ga liggen op een matras zonder kussen onder de nek, maar met kussen onder de knieën. Neem voor de meditatie dit blaadje een paar keer goed door. Het is fijn als je de meditatie kan doen zonder steeds de tekst er bij te hoeven pakken. Je kan hem ook voor jezelf inspreken.

Lees meer +

 

Een straaltje licht

http://www.fotografie.laurenvermue.nl


December 8th, Utrecht.

Moet je voorstellen dat je vergeten bent dat de zon bestaat, je leeft sinds jongs af aan afgesloten van de zon en donker is alles wat je nog kent. Tot op een dag de zon weer verschijnt in je leven. Eén enkele zonnestraal schijnt tussen een kier van de gordijnen door op je gezicht. Je weet niet wat je meemaakt: je voelt haar warmte, je ziet haar licht, je lichaam reageert door allemaal fijne stofjes aan te maken. Je voelt je gezond, gelukkig. Dit ene enkele straaltje zonlicht, heeft je leven ineens kleur gegeven.

Lees meer +

 

Thuiskomen

http://www.fotografie.laurenvermue.nl


December 7th 2012, Utrecht.

Uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar die ene liefde. Die liefde die voelt als thuis. Het onvoorwaardelijke gevoel verbonden te zijn en gesteund te worden in alles wat je bent. Diep van binnen weten we en voelen we hoe het was om verbonden te zijn met alles wat is. Met elkaar, de natuur, de aarde, de sterren, de universa. Niet geheel gek dat we ons nu vaak zo klein, eenzaam en afgescheiden voelen als we deel waren van een zo groot geheel dat werkelijk alles besloeg wat er is.

Lees meer +

 

Rhythm

http://www.fotografie.laurenvermue.nl

Lees meer +

 

We are.

http://www.fotografie.laurenvermue.nl

Lees meer +